Hierontatilanne

Hieronta

Hieronta on yksi vanhimmista ja perinteikkäimmistä hoitomuodoista. Hierontani pohjana on klassinen hieronta, sen apuna käytän muita hierontamenetelmiä, kuten muun muassa fasciahierontaa, nivelten liikkuvuutta ja liikehoitoa. Menetelmän valinta perustuu asiakkaan tarpeisiin parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi.

Eteerisiä hieronnassa käytettäviä öljyjä

Hierontaa käytetään lihasjännitysten ja lihaskipujen sekä lihasperäisten päänsärkyjen hoitoon. Hieronnalla pystytään vaikuttamaan arpi- ja sidekudosmuodotumien paranemiseen. Ruuansulatushäiriöihin avuksi käytetään vatsahierontaa. Hierontaa voidaan käyttää myös leikkausten jälkihoitona turvotuksen ja arpikudoksen poistamiseen. Hieronta soveltuu myös erinomaisesti rasituksesta palautumiseen, arjesta irtautumiseen sekä yleiseen rentoutumiseen.

Hierontaa voidaan tehostaa pintalämpöhoidolla. Pintalämpöä voidaan antaa savipakkauksella tai kuumakivihieronnassakin käytetyillä lämmitetyillä kivillä. Tällöin lihasta saadaan lämmitettyä valmiiksi kudosten muokkaamista varten.

Ensimmäisellä käyntikerralla asiakas täyttää esitietolomakkeen ja hänelle tehdään noin 5–10 minuutin tutkimus, jolla kartoitetaan asiakkaan hoidon tarve. Asiakkaan terveydentila ja toiveet hoidon suhteen huomioidaan myös.

Kinesioteippejä Fasciatarvikkeita

Kivun hoito

Kivun kokeminen on yksi kokonaisvaltaisimmista tunteista kehossa. Kipu on kokonaisvaltaista ja yksilöllistä. Myös kipua voidaan hoitaa. Erilaiset hierontatekniikat, kuten fasciahieronta, lievittää kipua. Kivun hoidossa voidaan käyttää myös lämpöhoitoa, sähköimpulssihoitoa (TENS), liikehoitoa ja kinesioteippausta. Kivunhoito on aina yksilöllistä asiakkaan tarpeistä lähtevää hoitoa.

Lymfaattinen hieronta

Lymfaattisessa hieronnassa pyritään tehostamaan imunesteen kulkua käsin tehtävällä hellävaraisella pumppausliikkeellä. Se vaikuttaa myös verenkiertoa ja aineenvaihduntaa lisäävästi. Kun imunestekierto toimii tehokkaasti, niin elimistön immuunipuolustuskin toimii hyvin.

Lymfaattinen hieronta sopii turvotukseen, ennen ja jälkeen leikkausten, verenkiertohäiriöihin, suonikohjuihin, fibromyalgiaan, nivel- ja sidekudossairauksiin, reumaan, päänsärkyyn, migreeniin, ummetukseen ja yleiseen rentoutumiseen.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava kokonaisvaltainen yläselän, niskan, hartioiden, olkavarsien, pään ja kasvojen hieronta. Hieronta tehdään makuullaan ja ilman öljyä. Käsittely on hellävaraista ja se lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa kehossa.